Bővült a katasztrófavédelem eszközparkja

Szellőztetésre, illetve akár zárt terekben keletkezett tüzek habanyaggal történő oltására is alkalmas az a nagyteljesítményű…

Emissziós értékek:
SO2 koncentráció

Határérték: 200 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

0.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

16.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Magyarország 2020-ra 14,65%-ra, a jelenlegi aránynak csaknem a háromszorosára akarja emelni a megújuló energiaforrások részarányát, de még így is 7%-kal marad el az EU vállalásától.

Történetünk

A Pannonpower az erdei tűzifaanyag-tüzelés megkezdésekor a feladatok szétválasztása jegyében 2002. áprilisában a megújuló energiaforrást felhasználó energetikai blokk, valamint a tüzelőanyag-előkészítő üzem működtetéséhez egy önálló gazdasági projekttársaságot alapított: a PANNONGREEN MEGÚJULÓ ENERGIATERMELŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ Kft.-t (röviden a PANNONGREEN Kft.-t).

A PANNONGREEN Kft. a biomassza, mint tüzelőanyag, előállításához  és a villamosenergia-termeléséhez szükséges berendezéseket, valamint a tüzelőanyag előállatásához szükséges területeket - fatároló területek; a fogadás, mérlegelés és kirakodás területei; az aprítás, feladás technológiai berendezéseinek elhelyezéséhez szükséges területek; a karbantartási, raktározási, szociális igények kielégítéséhez szükséges épületek, illetve területek - a telekfelosztás, illetve -alakítás után megvásárolta a Pannonpowertől.

Mindezen felül, a társaság a működéséhez szükséges tevékenységekre külső vállalkozásoktól, illetve társ-leányvállalatoktól vásárol szolgáltatásokat.