Fűtsünk gazdaságosan mecseki szénnel!

Okos tipp: mindenkinek jó alternatívát kínál az import tüzelő kiváltására a vasasi szén

Emissziós értékek:
por koncentráció

Határérték: 20 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

9.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

14.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Magyarország 2020-ra 14,65%-ra, a jelenlegi aránynak csaknem a háromszorosára akarja emelni a megújuló energiaforrások részarányát, de még így is 7%-kal marad el az EU vállalásától.

Tevékenységünk

A PANNONGREEN Kft. működteti Közép-Európa legnagyobb biomassza-tüzelésű erőművi blokkját. A 49,9 MWe/185/200 t/h beépített teljesítményű fluidágyas kazánt tűzifa-aprítékkal, faipari melléktermékekkel és mezőgazdasági melléktermékekkel fűtjük, mert úgy gondoljuk, a megújuló energiaforrások felhasználása a fenntartható fejlődés és Pécs város élhetőbbé válásának alapja.

Faapríték-tüzelésű kazánunkat 2004-ben adtuk át. Egy meglévő, széntüzelésű kazán átalakításával épült meg a homok-fluidágyas technológia, amely óránként akár 185 tonna gőz előállítására képes. Ennek működéséről honlapunkon animációs videót tekinthet meg. Itt mindössze annyit emelünk ki, hogy a villamosenergia-termelés mellett a Pécs város teljes hőigényének 40%-át ellátó kazán a legmodernebb technológiával rendelkezik, valamint a gazdaságos és magas hatásfokú működés mellett maradéktalanul megfelel a környezetvédelmi előírásoknak is.

Termelési adatok:

Értékesített villamosenergia-mennyiség: 325-330 GWh/év

Értékesített hőenergia-mennyiség: 350-400 TJ/év

A Pannon Hőerőmű Zrt., a PANNONGREEN Kft. és a Pannon-Biomassza Kft. közös integrált irányítási politikáját ide kattintva tekintheti meg.