Bővült a katasztrófavédelem eszközparkja

Szellőztetésre, illetve akár zárt terekben keletkezett tüzek habanyaggal történő oltására is alkalmas az a nagyteljesítményű…

Emissziós értékek:
por koncentráció

Határérték: 20 mg/Nm3

fásszárú biomassza-tüzelésű kazán:

8.0 mg/Nm3

lágyszárú biomassza-tüzelésű kazán:

6.0 mg/Nm3

Ön tudta ezt?

Európa legnagyobb szalmatüzelésű erőműve alig nagyobb teljesítményű, mint a pécsi lesz. Az angliai Ely-ban található blokk teljesítménye 40 MW.

Szponzorációink

A városi és a nagyvilágban is Pécs hírnevét öregbítő rendezvények, sportesemények támogatásával évtizedek óta méltó módon kívánunk hozzájárulni a városi sport- és közélet, valamint a kultúra hírnevének öregbítéséhez.

Folyamatos támogatások

Pécsi VSK – PANNONPOWER

Társaságunk elkötelezett a kiemelkedő sportteljesítmények, a tiszta játék, és a szurkolás öröme mellett. Éppen ezért évek óta vagyunk névadó-szponzorai a város méltán elismert kosárlabdacsapatának, így járulva hozzá a Pécsi VSK - PANNONPOWER folyamatos sikereihez.

POSZT

Néhány év alatt Pécs városa bebizonyította: remek házigazdája az országos színházi találkozónak. A színészet az egyik legnemesebb hivatás, a szórakoztatás egyik legélvezetesebb formája – a Pécsi Országos Színházi Találkozó pedig a színjátszás művelőinek legrangosabb eseménye. Büszkék vagyunk arra, hogy szponzorként teret adhatunk ennek a sokszínű, értékes kulturális eseménynek.

Alkalmi támogatások

Zeneszüret (2011)

Elkötelezve magunkat a klasszikus zene támogatása mellett, ismét egy olyan rendezvénysorozatot mellé álltunk, amely a magyar komolyzenei élet legnevesebb előadóival és külföldi vendégszereplőkkel nyújt maradandó élményt a pécsi közönség számára.

37 m2 szoboravató (2011)

Magunkénak érezzük a bányászattal kapcsolatos emlékek megőrzésének felelősségét, ezért támogatjuk a mecseki bányászat kultúráját átörökítő tevékenységeket. Legutóbb a pécsi Uránváros bányászlakótelepének jellegzetes, másfél szobás egyen-lakásainak emléket állító műalkotás elkészítéséhez járultunk hozzá. Örömünkre szolgált, hogy a Dél-Dunántúli Építész Kamara Victor Vasarely emlékére hirdetett nemzetközi köztéri művészeti pályázatán két pécsi művész, Palatinus Dóra és Makra Zoltán műalkotását ítélték a legjobbnak, így támogatásunkkal nemcsak egy pécsi köztér gazdagodott új műalkotással, hanem pécsi alkotók fejlődését is segíthettük.